Serdecznie zapraszamy do nowo otwartego w Sosnowcu lokalu La Isla Del Chocolate - mieścimy się przy ul. Targowej 10. W La Isla Del Chocolate staramy się połączyć kawiarnię, cukiernię oraz pijalnię czekolady. Oferujemy bardzo szeroki asortyment napojów oraz koktajli typowo kawiarnianych, tradycyjnych wyrobów cukierniczych oraz ręcznie produkowanych wyrobów czekoladowych.

 

Menu kawiarniane: kawy, herbaty, shake, smoothie.

 

W naszym menu kawiarnianym znajdziecie Państwo szeroki wybór kaw serwowanych na miejscu oraz na wynos, koktajli mlecznych typu shake, koktajli owocowych smoothie oraz herbat. Wszystkie napoje kawowe przygotowywane są na bazie kawy 100% arabica, opracowanej przez zaprzyjaźnioną palarnię kawy specjalnie dla nas. Kawa palona jest w niedużych ilościach, pod zamówienie, co pozwala jej na zachowanie wszystkich najbardziej pożądanych właściwości. Daje to gwarancję, że kawa, którą serwujemy jest zawsze świeża, aromatyczna i smaczna.

 

W naszym menu na szczególną uwagę zasługują czekolady do picia serwowane na ciepło. Wszystkie czekolady przygotowywane są na bazie kuwertury czekoladowej - dokładnie takiej samej, jaka używana jest do produkcji czekolad, czekoladek, pralin. W połączeniu z odpowiednią ilością gorącego mleka otrzymujemy napój godny polecenia. Kuwertura czekoladowa, której używamy jest importowana z Włoch. Oferujemy czekoladę do picia w wielu wariantach smakowych: czekoladę ciemną - klasyczną lub z dodatkami typu maliny, kruszone chilli, mięta; nieco słodszą czekoladę mleczną - również w wersji podstawowej jak również z dodatkami oraz czekoladę białą.

 

Wyroby cukiernicze: ciasta, makaroniki, muffinki.

 

Wśród wyrobów cukierniczych każdy znajdzie coś smacznego dla siebie: ciasta deserowe typu malinowa chmurka, leśny mech, ciasto karmelowe; muffinki w różnych smakach oraz bardzo efektowne oraz smaczne ciasteczka typu makaroniki.

 

Wyroby czekoladowe: czekoladki, praliny, trufle.

 

La Isla Del Chocolate to jak sama nazwa wskazuje miejsce gdzie można spróbować przede wszystkim czekolady. W rozbudowanym asortymencie można znaleźć czekolady z bakaliami, czekolady z owocami, czekoladki, praliny, trufle czekoladowe, owoce w czekoladzie. Wszystkie wyroby są ręcznie wyrabiane i produkowane na bazie składników naturalnego pochodzenia. Podstawą do produkcji wszystkich produktów nadziewanych typu czekoladki, praliny, trufle jest wytwarzany w tradycyjny sposób ganache (połączenie w odpowiednich proporcjach kuwertury czekoladowej, śmietany oraz masła). Ganache od bardzo dawna jest podstawą do produkcji wyrobów nadziewanych przez najbardziej znanych i podziwianych chocolatier. Wszystkie manufaktury czekolady z takich krajów jak Belgia, Francja, Szwajcaria czy Włochy wykorzystują tą tradycyjną formę nadzienia aby nadać swoim wyrobom wyjątkową konsystencję, smak oraz jakość. Surowce oraz metody produkcji tego typu nadzienia pozwalają odróżnić tradycyjnie wytwarzane wyroby czekoladowe od masowych, półkowych towarów.

W La Isla Del Chocolate dokładamy wszelkich starań aby oferować Państwu wyroby najlepszej jakości, zawsze świeże oraz w dostępnej cenie.

 

Zapraszamy do zapoznania się z naszą stroną internetową, na które znajdziecie Państwo więcej informacji o nas oraz o tym co możemy zaoferować.